fbpx

Cursussen

 

 

Hoe doet iedereen het toch? 

 

Alle dagen laat ik me meeslepen in de waan van de dag en word ik afgeleid door telefoon, whatsapp, email, afspraken en deadlines.  

S’ ochtends word ik wakker en ben ik eigenlijk nog net zo moe als voordat ik naar bed ging.  

Ik weet dat ik moet trainen, ik weet dat ik gezonder moet eten, ik weet dat ik af en toe nee moet zeggen en rustiger aan moet doen, maar toch doe ik het niet. Daarnaast ben ik prikkelbaar en reageer ik niet altijd heel redelijk.  

Ik wil heel veel maar ik weet eigenlijk niet zo goed wat bij mij past en waar ik moet beginnen. Op social media lijkt het alsof het iedereen voor de wind gaat. 

Wat zijn nu de goede keuzes, hoe kom ik daarachter en waar ga ik de tijd en de energie vandaan halen om het ook te doen? 

 

Ik start soms met frisse moed aan een nieuwe gewoonte, maar voor ik het weet bevind ik me weer in de sleur van de dag, op die loopband waar ik al jaren op sta. Hoe houd ik de positieve veranderingen vol, hoe doet iedereen dat toch? 

 

Hoe fijn zou het zijn als je je leven inricht met dingen waar je energie van krijgt, dat je de handleiding van je lichaam leert kennen, dat je weet wat je lichaam allemaal voor jou kan betekenen, dat je goed voor jezelf zorgt en dat je keuzes gaat maken die ervoor zorgen dat jij Happy Healthy Accountable bent.  

Nee zeggen op de momenten dat het belangrijk is, maar ook buiten je comfortzone komen om jezelf te ontwikkelen. Je omringen met mensen die het beste met je voor hebben in plaats van mensen die alleen maar energie nemen en met je meepraten.  

Begrijp me niet verkeerd, energie steken in iemand en deze persoon een tijd lang helpen is goed. Echter, als je al maanden naar hetzelfde blaartrekkende verhaal aan het luisteren bent, je allebei in de klaag modus terecht komt of wanneer er helemaal niets gedaan wordt met de adviezen die je geeft. Op die momenten de juiste keuze maken en jezelf afvragen waar wil ik mijn waardevolle energie in steken? Dat is hoe het ook kan! 

 

Niets menselijks is ons vreemd.  

Ons lichaam is een prachtige machine welke primair is ingesteld op overleven. Hier zit dan ook vaak het probleem. Overleven is een ander doel dan gelukkig leven. En dit is belangrijke informatie om te weten voor je aan een levensstijl verandering begint.  

 

Zoals eerder gezegd is ons lichaam vanuit de evolutie geprogrammeerd om te overleven. Dit houdt in dat het lichaam altijd bezig is met het zoeken naar prikkels. Dit om mogelijk gevaar op tijd op te sporen. Ook is ons lichaam altijd op zoek naar snelle voor de hand liggende energie, lees de hedendaagse snelle koolhydraten. Verder bespaart het lichaam graag energie, je weet immers maar nooit wanneer er gevaar dreigt en je weer energie nodig hebt! 

 

Heb je dus geen duidelijk doel of plan voor jezelf, dan neemt bovenstaande programmering alles over, dan plan je je dagen dus bomvol met onzinnige dingen, dan prop je jezelf vol met rotzooi en hang je het liefst de hele dag op de bank.  

 

Binnen het Sport en Voedingcentrum hebben wij een integrale aanpak ontwikkeld. Een aanpak die je leert wat de gebruiksaanwijzing van je lichaam is. Die ervoor zorgt dat jij invloed gaat uitoefenen op hetgeen dat jij echt wilt bereiken.  

Een Happy Healthy Accountable lifestyle.

 Om deze levensstijl te ondersteunen geven wij verschillende cursussen. Houd deze pagina in de gaten voor de volgende cursus. 

Bij deelname aan onze cursus ontvang je gratis ons E-book 

Kosten 250,00 euro. Leden Sport- en Voedingcentrum(bij jaarabonnement)  150,00 euro

Ander cursussen bij het Sport-en Voedingcentrum zijn:

  • Cursus grip op training
  • Cursus grip op voeding
  • Cursus koude training
  • Cursus persoonlijk leiderschap
  • Cursus grip op afvallen

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang maximaal 2 e-mails per maand.