fbpx

Buikvet

Geschreven door Niels op 22 december 2019
Buikvet

Hoi allemaal, Sander hier van team Sport- en Voedingcentrum. Ik kreeg afgelopen week best wel een interessante vraag van iemand. He Sander, ik ben de laatste tijd goed bezig en veel kilo’ s kwijt geraakt, hoe komt het dat mijn buik niet strakker wordt? Hele interessante vraag, hoe zit het nou precies met buikvet…

Het belangrijkste wat je zou moeten weten m.b.t. lichaamsvet is dat het niet mogelijk is om specifiek en alleen op 1 bepaalde plaats vet te verliezen. Als je vet verliest, verlies je vet over je gehele lichaam. Als je dus een strakkere buik wilt, zul je dus gewoon overall vet moeten verliezen, uiteindelijk zal dan ook je buik strakker worden. Het doen van alleen maar buikspieroefeningen om buikvet te verliezen, zou ik dan ook niemand aanraden.  Daarnaast is gezond eten natuurlijk een must, voor het krijgen van een strakke buik. M.b.t. calorien is het zo, eet je meer dan je nodig bent, dan kom je aan. Eet je minder dan je nodig bent, dan val je af.

Hoe zou je dan wel moeten trainen? Lange tijd op lage intensiteit hardlopen, fietsen of andere vormen van cardio raad ik af. Allereerst is de intensiteit te laag en ten tweede is langer dan 45 min. trainen stressverhogend voor je lichaam. 2 a 3 keer in de week kort (niet langer dan 45 min.) en zeer intensief trainen is wat mij betreft de oplossing qua training. De airbike, de roeimachine, de slee en de kettlebell zijn wat mij betreft uitermate geschikt om in korte tijd zeer intensief te kunnen trainen. Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen, boek via de site vrijblijvend een kennismakingsgesprek en vertel ons wat wij voor jou kunnen doen.

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang maximaal 2 e-mails per maand.