fbpx

Michael de Vet

“Het Sport- en Voedingscentrum is voor mij een perfect klankbord om te sparren over mijn ondernemersuitdagingen. Alhoewel ik vooral kom om te sporten, ervaar ik het contact en de gesprekken over ondernemerschap als waardevol. Daarnaast vind ik het belangrijk dat mijn personeel goed in hun vel zit. Net als in ieder bedrijf, ontstaan ook in ons bedrijf privé- of werksituaties waarbij werknemers het gevoel hebben klem te zitten. De coaching bij het Sport- en Voedingscentrum is de perfecte plek om ze dan te helpen.”

Michael de Vet | Eigenaar Koning Keukens

Coaching: Persoonlijk leiderschap

Waardering: ⭐⭐⭐⭐⭐

Michael is eigenaar van de Koning Keukens in Assen. Zijn team bestaat uit negen werknemers en zijn compagnon. Michael vindt het als ondernemer belangrijk om fit te blijven, maar wil ook het beste voor zijn personeel. Hij ondervindt de voordelen van het sporten bij het Sport- en Voedingscentrum. Het Sport- en Voedingscentrum helpt hem daarnaast met coaching voor zijn medewerkers.

Welk gevoel krijg je bij het Sport- en Voedingscentrum?

Ik kwam voor het eerst bij Niels vanwege wat fysieke problemen. Ik wilde graag meer sporten, maar door deze fysieke klachten werd dit lastig. Dit heeft Niels vanaf het begin af aan goed opgepakt. Door de basis te leggen, kon ik weer meer sporten. Bij het Sport- en Voedingscentrum kijken ze echt naar wat wél kan. Als ondernemer heb ik soms drukke periodes waarbij sporten lastig in mijn schema past. Ondanks mijn volle agenda, weten ze in de beperkte tijd toch een effectieve training te geven. Het is echt afgestemd op mij; ondanks de beperkte trainingstijd, ga ik toch iedere keer weer met een fit gevoel naar huis.

Hoe ervaar je de coaching van het Sport- en Voedingscentrum?

Het Sport- en Voedingscentrum is voor mij een perfect klankbord om te sparren over mijn ondernemersuitdagingen. Alhoewel ik vooral kom om te sporten, ervaar ik het contact en de gesprekken over ondernemerschap als waardevol. Daarnaast vind ik het belangrijk dat mijn personeel goed in hun vel zit. Net als in ieder bedrijf, ontstaan ook in ons bedrijf privé- of werksituaties waarbij werknemers het gevoel hebben klem te zitten. De coaching bij het Sport- en Voedingscentrum is de perfecte plek om ze te helpen.

Kun je daar iets meer over vertellen?

Bij iedereen – ook in ons bedrijf – ontstaan stressvolle situaties; of dit nu werk of privé is. Alle steentjes dragen hun gewicht en de last wordt hierdoor zwaarder. Dit uit zich dan in mentale of fysieke klachten. Bij het Sport- en Voedingscentrum vinden ze een manier om deze klachten te verminderen. Je merkt echt dat medewerkers hier, zowel geestelijk als fysiek, van opknappen. Ook de houding verandert en medewerkers worden sterker. Door deze vorm van coaching gaat een medewerker beter om met negatieve emoties. Als iemand zich hierdoor eerst liet meeslepen, denkt diegene nu meer: “het is zoals het is”. Ze blijven natuurlijk betrokken bij het werk, maar kijken meer naar hun eigen invloedsfeer. Ligt de negatieve situatie buiten hun invloedsfeer? Dan leggen ze het makkelijker naast zich neer.

Er zijn momenteel veel coaches, wat maakt het Sport- en Voedingscentrum nu zo uniek?

Wat ik verneem aan de medewerkers die bij Niels zijn geweest, is het verschil met andere instanties. Mijn medewerkers zijn in het verleden ook wel eens bij een psycholoog of een fysiotherapeut geweest. Ze kunnen dit goed vergelijken en merken een duidelijk verschil. Bij die instellingen krijgen ze vaak standaardtrajecten en -technieken, gericht op één facet. Bij het Sport- en Voedingscentrum kijken ze veel meer naar welke techniek en methode bij het individu past. Een persoonlijke aanpak dus. De kennis en ervaring is enorm en dit wordt op een flexibele en creatieve manier toegepast. Daarnaast is de manier van sporten, maar ook van coachen, goed vol te houden. Het sporten en coachen is veel beter in balans met het drukke leven van ieder individu.

Waarom zou jij Niels als coach aanbevelen?

Niels kijkt echt naar je doelen en hij is realistisch in wat je kunt behalen. Dit werkt drempelverlagend en is toegankelijker dan een persoonlijke trainer die té ambitieuze doelen stelt. Het is geen ‘standaardriedeltje’.  De toegankelijkheid en de persoonlijke benadering zijn echt uniek. Doordat ze kijken naar de persoonlijkheden, krijgen ze veel meer gedaan. Bij mijn medewerkers merk ik echt dat ze meer rust in hun hoofd krijgen; hun levens zijn beter in balans.

Bekijk ook de video-testimonial van Michael

Blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang maximaal 2 e-mails per maand.